Etiket Sonuçları: lgs

Ock

Şehit Yurdakul Alcan Ortaokulu 8.sınıf öğrencileri ile birlikte Yahya Akel Fen Lisesi, Eyüp Aygar Fen Lisesi ve İçel Anadolu lisesi tanıtım gezisi gerçekleştirdik.Motivasyonları,farkindaliklari artan öğrencilerimiz okulların tanitiminda merak ettikleri soruları sorup ,gözlem yaparak bilgi sahibi oldular.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava yönelik hazırlanan kasım ayı örnek soru kitapçığı yayımlandı. Sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak için bu ay ilk kez örnek soruların videolu çözümleri de paylaşıldı. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiz.

Nis

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) başvuru kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlandı. LGS sınavı başvuruları, 5-14 Nisan 2021 arasında Bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek. Otomatik LGS başvuru işlemi, yurt içinde eğitim alan tüm 8'inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek. LGS bu yıl 6 Haziran tarihinde uygulanacak.

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a yönelik sunulan dördüncü soru paketi ile birlikte paylaşılan soru sayısı 1000'i aştı. Mart ayı örnek soruları ile beraber bugüne kadar 1.015 örnek soru, 8. sınıf öğrencilerinin erişimine açılmış oldu.