2023-2024 Eğitim öğretim yılı 2.dönem öğretmenler kurul toplantısı ile başlamıştır. Hayırlı ve başarılı bir şekilde geçmesi temennisiyle.

Sevgili öğrencilerimize ve saygıdeğer öğretmenlerimize mutlu, başarılı bir dönem diliyoruz

Asrin felaketinde hayatını kaybeden canlarımızı anmak adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kaybettiklerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

@tarsus.mem

#6şubatdepremi

Türkiye ve Romanya ortaklı eTwinning projemiz başladı.Projemizde bu yılın teması olan okulda iyi oluş temasından yola çıkarak çeşitli etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Proje kurucusu olan kurumumuzda görevli İngilizce Öğretmeni Sultan Bucak ve Fen ve Teknoloji öğretmeni Merve Nazik Tıkır tarafından yürütülecek olan projemizde farklı sınıf seviyelerinden beş öğrencimiz de görev alacaklardır.

Projemizde bireylerin akademik başarısını arttırmanın yollarından biri olan bireyin bulunduğu ortamda Güven içinde olabilmesi ve kendini Oraya ait hissedebilmesinden yola çıkarak okullarda iyi oluşu destekleyen etkinlikler tasarlamak projemizin temel amacıdır. Bu projede, okullarda iyi oluşu destekleyen etkinlikler sayesinde her ay öğrenci davranışlarını şekillendirici çalışmalar yapılacaktır. Okul içindeki disiplin ve akademik başarı sorunlarını en aza indirebilmek adına işbirlikçi etkinlikler düzenlenecektir. Projede özellikle iyi oluşu destekleyen ve öğrencilerde sorumluluk, empati ve farkındalık bilinci geliştiren etkinliklere yer verilecektir.

Ock

İşler yayın grubunun (Mozaik , Av, İşleyen Zeka) soru yazarları öğrencilerimize LGS konusunda tavsiyelerde bulunmak için okulumuza geldiler. LGS konusunda faydalı olup motivasyonlarinin arttığı, dikkat etmeleri gereken püf noktaların vurgulandığı bir  seminer gerçekleştirildi. Yazarlarımızın emeğine sağlık ..

Ock

pENÇE KİLİT HAREKAT BÖLGESİNDE 12 oCAK 2024 TARİHİNDE ŞEHİT OLAN VATAN EVLATLARININ AZİZ HATIRALARINI YAŞATMAK, EĞİTİM AİLESİ OLARAK MİNNETİMİZİ GÖSTERMEK VE YÜKSELEN YENİ NESİL RUHEN, BEDENEN VE MANEN VATAN SEVGİSİYLE DONATMAK AMACIYLA TÜM TÜRKİYE'DE OLDUĞU GİBİ OKULUMUZDA  DA BAYRAK TÖRENİ ÖNCESİNDE BİR DAKİKALIK SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU.

AZİZ ŞEHİT LERİMİZİN RUHLARI ŞAD, MAKAMLARI ALİ OLSUN.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi / Kıymetli yazarımız Metin ÖZDAMARLAR ile yazar haftası etkinliği düzenledik.

Ock

Sağlıklı ve düzenli beslenme  konusunda  Diyetisyen Çağla hanım öğrencilerimizi bilgilendirmistir.

Ock

Şehit Yurdakul Alcan Ortaokulu 8.sınıf öğrencileri ile birlikte Yahya Akel Fen Lisesi, Eyüp Aygar Fen Lisesi ve İçel Anadolu lisesi tanıtım gezisi gerçekleştirdik.Motivasyonları,farkindaliklari artan öğrencilerimiz okulların tanitiminda merak ettikleri soruları sorup ,gözlem yaparak bilgi sahibi oldular.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Yunus   Emre Sözlüğü Okul Cümle 1.si 8D Sınıfından Rana Betül CANATAN olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Ara

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ YUNUS EMRE SÖZLÜĞÜ OKUL AFİŞ YARIŞMASI SONUÇLANDI.YARIŞMADA 8-A SINIFI ÖĞRENCİLERİNDEN ARDA ULUDAĞ 1.OLMUŞTUR.ÖĞRENCİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ.