Yeşilay, Birinci Dünya Savaşı sonrasında işgal güçlerinin toplumda alkol ve uyuşturucu maddeleri yaygınlaştırmasını ve işgale karşı mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek amacıyla Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Uzman ve dönemin otuz aydını tarafından 5 Mart 1920'de İstanbul'da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulmuştur. Yeşilay'ın kurulduğu 1 – 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır.

"Hilal-i Ahdar" ismi daha sonra "Yeşil Hilal" ve "Yeşilay" olarak değiştirilmiş, 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı, İsmet İnönü'nün Başbakanlığında, Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay'a "kamuya yararlı dernek statüsü" verilmiştir.
Kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay'ın da tüzüğünde çalışma alanları çeşitlenmiş, alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı Yeşilay'ın mücadele alanına dahil olmuştur.

Yeşilay Haftası'nın kutlanmaya başlaması

Kuruluş yıllarından itibaren çeşitli tarihlerde "Yeşil gün" ve "Yeşilay günü" olarak yapılan kutlamalar dönemin Yeşilay başkanı Dr. Şükrü Hazım Tiner'in gayretiyle 1960 yılından itibaren "Yeşilay Haftası" adını alarak günümüze kadar devam etmiştir. 1959 yılında Millî Eğitim Bakanlığı'na yapılan başvurunun kabul edilmesiyle, 1-7 Mart günlerinin tüm okullarda Yeşilay Haftası olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Dönemin Millî Eğitim Bakanı'nın imzasıyla il valiliklerine gönderilen yazıyla, her çeşit ve derecedeki okullarda, Yeşilay Haftası'nın anlam ve amacının öğrencilere anlatılması için gerekli ders içi ve ders dışı faaliyetlerin verilmesi tavsiye edilmiştir.

Yeşilay'ın kuruluş yıldönümü olan 5 Mart'ı da içine alan haftayı bu yıl "Yeşilay Hep Benimle" temasıyla pandemi önlemleri nedeniyle ağırlıklı olarak dijital iletişim çalışmaları ile kutlayacağız.

#YeşilayHepBenimle

25 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ünite ve kazaım tabloları yayılanmıştır.

"Eğitim Takvimi"miz bu yıl da sizlerle birlikte...