Ara

27 Aralık... Akdenizin incisi güzel Tarsus'umuzun 102.Mahalli Kurtuluş Günüdür.. 27 Aralık 1921 tarihinde Tarsus halkı el ele vererek, büyük bir kahramanlık örneği gösterip, şehrimizin kurtulmasını, büyük bir zafer kazanmamızı sağlamışlardır. Bu zaferin ardından 3 Ocak'ta Mersin, 5 Ocak'ta Adana'nın kurtuluşlarına umut olmuşlardır. Bu mücadelede canlarını ortaya koyan Şehitlerimizi, Gazilerimizi Rahmet ve Minnetle anıyoruz. Bugün aynı zamanda 27 Aralık 1936 yılında vefat eden İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıl dönümüdür. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. "Rabbim bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın."

Ara

Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde hain teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ara

Kermesimizi tamamladık. Destek veren velilerimize teşekkür ederiz. Elde edilen tutar okul aile birliği banka hesabına yaptırılmıştır

❝"Gömelim gel seni tarihe" desem, sığmazsın.❞

108 yıl evvel Çanakkale'de sömürgeci zihniyete geçit vermeyen ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

Ruhları şad olsun.

#18MartÇanakkaleZaferi kutlu olsun.

Psikodestek kapsamında Psikososyal öğreci etkinlikleri yapıldı.

Okulumuzda öfke ve stres yönetimi eğitimi kapsamında etkinlikler yapılmıştır.

Ara

Tüm Mersinde eşzamanlı yürütülen Akran Zorbalığı etkinliğinin 1. oturumunu tamamladık.

Ata'mızdan ayrılımışımızın 84. yılında hasretle, minnetle anıyoruz.

Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun

12.09.2022 tarihinden geçerli olarak ders zaman çizelgemiz aşağıdaki gibidir

Nis

Dünyanın Geleceğini Düşünen Çocuklar isimli e Twinning projesi öğretmenlerimizden SEVTAP ŞAHİN KARATAŞ tarafından etkinliklerine başlamıştır.

Çanakkale Zaferimizin 107. yılında; Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale'nin ve istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını şükran ve minnetle yâd ediyorum.

Yusuf Emrah ERGİL

Okul Müdürü

İstiklâl Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 101. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

İstiklâl Marşı'mızın kâbul edilişinin 101. yıl dönümü kutlu olsun.

Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın.